19 Şubat 2009 Perşembe

İLK YİRMİ DAKİKA


Avrupa Kupaları olsun yerel ölçekteki diğer kupalar olsun lig usulü değil de eleme şeklindeki turnuvalar için ilk yirmi dakika önemlidir arkadaş. Özellikle ilk maçların ardından görece avantaj yitirmiş ekip, rövanşı kendi evinde, seyirci avantajıyla oynuyorsa bu ilk yirmi dakika efsanesi küllerinden doğar. Buralarda, diğer pek çok alanda olduğu gibi akıl, mantık, izan, bilim gibi faktörler her daim gaz-motivasyon-kenetlenme-birlik beraberlik faktörlerine yenik düştüğü için futbol gibi ortak akıl tutulması anlarında meydan savaşı haleti ruhiyesinden daha uygun bir psikolojik tahlil vasıtası olamaz.


Ondan sebep kravat takmış koca kafalı futbol keneleri (gündeme selam) rövanşa bir kaç gün kala "ilk yirmi dakikada seyircinin desteğiyle bunlara çökersek yiriz bunları biz, yok bişi bunlarda" teranesini tefe koyup çalmaya başlarlar. Halbuki futbol dediğin 90 dakika. Bu ilk yirmi dakikada kor olup yakmanın piri Alpay, onun da nerede olduğunu bilen yok.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

levent bey bir forum açtık uğrarmısınız

http://taktikfutbol.forumotion.com/



by capello

Mehmet Reşit dedi ki...

Şimdilerde pek olmuyor da, bir de "bu bize sekiz atar" seviyesi ile "yeriz bunları yeriz" seviyesi arasında seyreden nispeten güçlü rakiplere karşı, deplasmanda oynanan ilk maçın ilk yirmi dakikası vardı.

Bu da "ilk yirmi dakika gol bulursak" hedesinin tersi, "ilk yirmi dakikada gol yemezsek" hödösü..