22 Aralık 2008 Pazartesi

the other boleyn girl


İki güzel kız kardeşin İngiltere Kralı ile girdiği gönül ilişkileri sonucunda aralarında doğan gerilim ve saray atmosferinde yaşanan aşk hika.... ahhhh dayanamayacağım. 

işin esası şudur:bu boleyn kardeşlerin babası olacak pezevenk , bir avuç toprak, üçbeş mangır uğruna ruhunu şeytana satmış bir ibnetordur. daha da fenası bu kız kardeşlerin dayısı ruhunu şeytana satmamıştır, bizzat şeytanın kendisidir. şeytan ve onun yamağı, (bunlar  enişte ile kayınço oluyo laf arasında)  batmakta olan şirketlerine finans sağlama derdinde olan türk filmlerinin kötü kalpli babaları misali saray üzerinde söz sahibi olmak maksadıyla kızlarını piyasaya sürerler. ama her şey bununla bitmez. zira kral olacak dallama koskoca ingiltereya'yı s.kinin doğrultusunda yönetmekte olduğu için bir o kıza bir bu kıza meyleder. daha da fenası kızlar da durumdan ziyadesiyle memnundur.

ahlakın sukut ettiği ingiltereya'da kafaların gövdeleri terk etmesi uzun sürmez.  

bu son derece edebi ve yüksek sanata ilişkin tespitlerimi seninle paylaştıktan sonra okuyucu; fimde başrolleri güzeller güzeli natalie portman ve scarlett johansson'un paylaştığını söyleleyim de krala azıcık hak ver.

bu minvalde devam eden film, üstünde pek durulmadan bir iki laf ile geçiştirilse de çok önemli bir dini ve tarihi gerçeği, yani kralın aşkı (s.ki diye okuyunuz) doğrultusunda katolik kilisesinden ayrılarak ingiltere'nin yeni kilisesini oluşturmasını da anlatıyor. 

Hiç yorum yok: