3 Şubat 2012 Cuma

THE HANGOVER ve HANGOVER PART 2


Üç arkadaş ve üç arkadaşı kendisinin en iyi arkadaşları ilan eden tuhaf dördüncü, bekarlığa veda eğlencesi için Las Vegas'ın yolunu tutarlar. Başlangıçta herşey normaldir. Tipik bir erkek grubu, biraz kumar, biraz seks ve bolca içki düşleriyle eğlencenin başkentine doğru yola çıkarlar. Ama evdeki hesap çarşıya uymaz, şişede duran bünyede durmaz. İşler çığrından çıkar ve nefis bir komedi başlar.

Bradley Cooper, Justin Bartha ve Zach Galifianakis'in başrollerini paylaştığı Hangover sınırsız eğlenceden başka bir şey vaat etmiyor. "Bir filmin mesajı olmalı, aman efendim konusu toplumsal sorunları irdelemeli, hanimiş benim varoluş problemlerim" falan diyorsanız bu film size göre değil. Zira adamlar filmi çekerken eğlencenin dozunun kaçması problemine özgün bir bakış açısı ve bolca hayalgücü katmışlar. Şöyle arkaya yaslanıp, belki bir iki bira eşliğinde rahatlamak için birebir.

Gelgelim The Hangover'ın verdiği gazla, Hangover Part 2'ya girişince aynı zevki alamayabilirsiniz. Konu ilginç, tipler orijinal belki ama birebir ilk filmin izinden gidince filmin en büyük itici gücü olan sürpriz unsuru zayıflıyor. Bence 2.filmin en büyük eksiği bu. İMDB ratinglerine baktığımızda da ilk filmin 7.9, ikincisinin 6.6 puan aldığını görüyoruz. Sanırım genel olarak izleyiciler benim gibi düşünüyor.

Hiç yorum yok: