25 Kasım 2009 Çarşamba

İKİNCİ ÜNİVERSİTE


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi halen üniversitede okuyanlara ya da üniversite mezunlarına iki ya da dört yıllık bölümlere kayıt yaptırıp ikinci üniversite okuma imkanı sağlamış. Kısa bir kararsızlıktan sonra kayıt olmaya karar verdim ve dün kaydımı yaptırdım. Artık ben Sosyoloji 1. sınıf öğrencisiyim. Kısa zamanda paso çıkartıp belediye otobüslerinde göğsümü gere gere öğrenci bileti parası ödemeyi planlıyorum. Maksat Melih Gökçek'e zarar olsun. Esasında tüm bu ikinci üniversite okuma hevesi sırf Ankara Belediyesine karşı oluşturduğum hain planın bir parçası.

Bugün kayıtların son günüydü. Dolayısıyla bu da geç kalmış bir post. Ama bu işin tekrarı olacaktır. O yüzden kısacık bilgi vereyim: İnternet üzerinden okumak istediğiniz bölüm, dil, iletişim bilgileri, sınavlar girmek istediğiniz yer v.s. v.s. gibi bilgileri doldurup üç parçadan oluşan bir formun çıktısını alıyorsunuz. Bankaya harç ve kitap bedeli bayılıyorsunuz.Ödemeler Vakıfbank aracılığıyla yapılıyor ama Vakıfbank sizinle kesinlikle muhatap olmak istemiyor. Bankanın içine sokmadı lan adamlar. Parabankomat ya da ona benzer ismi olan bir makine ile görüşüyorsunuz. Ancak kendisi 2-TL para üstünü verecek kadar gelişmiş bir model, no problem yani ...



4 adet fotoğraf ve diplomanızın ya da öğrenci belgenizin aslı ve sureti ile en yakın açık öğretim bürosuna gidip evrakınızı teslim edip kitaplarınızı alıyorsunuz. Hepsi bu kadar, tabi daha sonra gidip bir de öğrenci kimliği alınacak.


Benim için güzel tarafı şu: Böyle bir uygulamaları var mı bilmiyorum ama bir diploma töreni düzenleniyorsa ben orada olacağım. Önceki okulumdan (aahahaha, önceden başka bir yerde okumuştum, hala okuyorum hafız) öyle bıkmış, öyle sıkılmıştım ki ne diploma törenine gittim, ne kep giydim.Diplomayı bile yaklaşık 4 sene sonra almıştım. Ama insanların mezuniyet törenlerinde çekilmiş şık resimlerini görünce özendim. Hem de çok özendim. Tabi ki mezuniyet törenine katılmak için Sosyoloji okumaya karar vermedim. Ama böyle bir imkan varsa bu kez affetmem.


Hadi anacım, benim vizelerim var, ders çalışmam lazım

7 yorum:

B. dedi ki...

bende düştüm maalesef ikinci üniversite çukuruna:)
bir tanesi yetmiyor gibi...

şuan okuduğum okulun aslı gibidir damgalı lise diploma fotokopisini götürdümde kabul etmedi ileriler(!)gittik bide liseye tekrar damga fotokopiye.
böyle konularda uğraştırmada üstüne yok ülkemizin

Av. Levent Öge dedi ki...

çıkış belgemde soyadımı g ile yazacakken ğ ile yazmışlar. bu yüzden askerlik şubesinden okula, yani aydın'dan ankara'ya gidip gelmişliğim vardır:))

Mehmet Reşit dedi ki...

O kervanda ben de varım; yüksek lisansa başladım bu sene.
Hazırlık sınıfında, 17-18 yaşında, liseden yeni gelmiş bebelerle derse giriyoruz. Sıra aralarında ilerlerken birbirlerini "çekil, abi geliyor" diye kenara ittikleri oluyor bazen.

Mehmet Reşit dedi ki...

Ha, şu paso bahsine de değinmezsem çatlarım.

Bizim bu keresteler diyarında, o yüzde elli tenzilatlı öğrenci ücretinin önüne her türlü geçiyorlar.
4 sene açıköğretimde okudum; otobüslerin ön camında güzergah tabelasından büyük "açıköğretim geçerli değildir" yazısı olurdu, hala da var.
Şimdi bile, elimde kapı gibi açıköğretim olmayan öğrenci kimliğim var; parayı veriyorum, öğrenci diyorum, kimliği sorma lüzumu dahi görmeden sivil ücreti alıyorlar. Ben elimdeki para üstüne bakarken, kafasında diyalektiği yapıp senteze varmış çoktan adam.

Yatın kalkın dua edin, "behey dürzü eiği" gibi bir şey Gökçek sizin için.

Av. Levent Öge dedi ki...

Açıköğretimde okuduysan bilirsin o zaman, var mı gerçekten diploma töreni, yoksa o da mı açıktan oluyor? boşuna heves etmeyelim.

Mehmet Reşit dedi ki...

Vallahi ben bakkaldan sigara alır gibi aldım açıköğretim bürosundan; "dur hele, şunu bir giy bakayım" falan demediler.
Hatta bakkaldan sigara almak nispeten daha zor olabiliyor, markasından kelli; adama "vaysroy" dersin, "viçeroy mu" der, "viceroy" dersin, "vigori mi" der.. "vikeroy" diyen kibarlar var, "viktori" diyen şaşılar var..

Velhasıl, gerek olmasa da, belki Eskişehir'e gidilip iştirak edilebilecek bir tören neyin oluyordur; bana uzaktı, ben bilemedim zamanında.

Adsız dedi ki...

e be levent abi ben 7 senedir başımdan üniversiteyi atamamışken sen ne diye dertsiz başına ağrılar alıyorsun sırf melihi uyuz etmek için mi

capello