30 Kasım 2008 Pazar

O....ÇOCUKLARI

İsmi faul, orası kesin. ancak isimde bir ömür boyu bu sıfatı taşımaya mahkum edilmiş çocukların dramı gizli. o açıdan isim tercihi anlaşılabilir.
demet akbağ'ı emekli fahişe-gönüllü anne rolünde beğenmeyen taş olsun. hafiften kendisine gıcık olsam da ipek tuzcuoğlu'nun da hakkını teslim etmek lazım. çocuklar muhteşem, sarp apak'ı beğenmek için fazla iyi niyetli olmak lazım. bence daha gidilecek çok yolu var. zaten donetalla-saffet aşkı da eğreti duruyor. filmin müzikleri kıraç'a ait, kendisinden hazzetmeyenler için hazmı zor olabilir.

oyuncuları bir kenara bırakıp da filmin kendisine ilişkin birşeyler söylemek gerekirse 12 eylül karanlığı içinde diyaloglar biraz fazla neşeli duruyor. ama dursun varsın, adam "hayat güzeldir" ile almadı mı oscar'ı?

kişisel not: özgü namal güzel kadınmış yahu.

toplumsal not: bu ülkede 12 eylül diye bir felaketin yaşandığını, insanların hayatlarının işkencelerde söndürülüp cesetlerinin bir köpek leşi gibi kaldırılıp atıldığını yüzümüze vurması filmin en güzel yanı.

5 yorum:

Av. Levent Öge dedi ki...

meddah?

Mehmet Reşit dedi ki...

Hemen de nasıl konuyu değiştiriyor, bak bak.

Av. Levent Öge dedi ki...

valla şu an itibariyle senden başka okuyan varmış gibi gelmiyo bana:)

Mehmet Reşit dedi ki...

Okumayan kaybeder.

Adsız dedi ki...

klavyenizden bal damlıyor yeminlen sayın yazar. edebi ve de sinemasal yorumları sonraya saklıyor okumalara doyulmayacak akıcı üslup ve yerinde tespitleriniz için alnınızın çatısından öpmek istiyorum.evet.